Tylko teraz Rabat - 15% przy odbiorze osobistym
*Promocja nie dotyczy oferty Lunchowej oraz Delikatesów Kulinarnych!!!
LUNCH! - codziennie polecamy pyszne zestawy obiadowe w atrakcyjnych cenach
LUNCH! - codziennie polecamy pyszne zestawy obiadowe w atrakcyjnych cenach
-
Morszczuk - filet z morszczuka w chrupiącej panierce, soczewica, puree z groszku zielonego, blanszowany brokuł, sos cytrynowy
Miruna-
filet z miruny w chrupiącej panierce, puree ziemniaczane z koperkiem, bukiet surówek,
-
Karkówka - długo pieczona karkówka, młoda kapusta ze skwarkami, chrzan, ziemniaki tłuczone z koperkiem, sos z trawy żubrowej
-
Risotto z kurkami - kremowy ryż arborio, fasolka szparagowa, bób, koperek, ser Grana Padano
MENU DLA DZIECI
MENU DLA DZIECI
-
Pomidorowa z makaronem
-
Rosół z domowym makaronem
-
Mini schabowy
z mięsa QAFP podawany z domową mizerią -
Kurczak w chrupiącej panierce
sałatka Colesław, frytki -
Spaghetti z sosem bolońskim
PRZEKĄSKI ZIMNE I GORĄCE
PRZEKĄSKI ZIMNE I GORĄCE
-
Sałata z kozim serem
kremowy kozi ser zapiekany na chrupiących faworkach, z suszonymi na słońcu pomidorami i delikatnie pikantnym dressingiem, z dodatkiem czosnku i papryczek piri-piri, podawany na liściach zielonej sałaty
-
Wyborny pasztet z dziczyzny
pieczony w otoczce z wędzonego boczku, przyprawiany
jałowcem i rozmarynem, podawany z marynatami i leśną żurawiną
-
Szef kuchni poleca
Tatar wołowy
z soczystej deputowanej polędwicy wołowej, serwowany z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym pieprzem i oliwą z oliwek
-
Sałata Ogrodowa prosto z warzywniaka
mieszane sałaty i warzywa sezonowe, skropione delikatnym miodowo-cytrynowym winegret
-
PRL – owski Smalec Luksusowy
z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą,
podawany z chlebem naszego wypieku i kwaszonym ogórkiem -
Szef kuchni poleca
Zimne nóżki w galarecie
podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym * przyrządzane wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego „Magda”, który funkcjonował w tym miejscu w latach 70-tych
-
Szef kuchni poleca
Dorodny eksportowy śledź bałtycki w oleju
z siekaną cebulą i gotowanymi ziemniakami -
Szef kuchni poleca
Dorodny eksportowy śledź bałtycki w śmietanie
z tartym jabłkiem, porem i gotowanymi ziemniakami -
Stroganoff
z najlepszej polskiej polędwicy wołowej, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach, podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku -
Krewetki w białym winie
masło, czosnek, białe wino, natka pietruszki, papryczka chili -
Czeska deska Gustawa Husaka
zestaw zakąsek: grillowane żeberka wieprzowe, duet polskich kiełbas, polędwiczki z kurczaka, pieczone kabanosy, chrupiący boczek, panierowany ser Konecki, krążki cebulowe podawane z domowymi sosami: śliwkowym BBQ i pikantnym z Harrisą -
Pierogi ruskie – 5 szt.
wiejski twaróg, ziemniaki, cebula duszona z majerankiem, -
Pierogi z kapustą i grzybami
kapusta kiszona, leśne grzyby -
Pierogi z cielęciną – 5 szt.
nadziewane farszem z duszonej cielęciny, serwowane ze skwarkami z wędzonego boczku i duszoną cebulą -
Tatar z łososia
serwowany z rukolą, kremem balsamicznym, kaparami, grzankami czosnkowymi i płatkami Grana Padano -
Deska frykasów PRL- u
codziennie pieczony: rostbef, schab QAFP, karkówka QAFP, pasztet z dziczyzny, rolada z boczku, pasztetowa podwędzana, sos tatarski, tarty chrzan, musztarda, marynaty -
Sałata grecka
mix sałat, ser feta, oliwki, ogórek świeży, pomidory suszone,cebula, oregano, oliwa z oliwek -
Pierogi ze szpinakiem i serem Feta - 5 sztuk
podawane z sosem śmietanowo - koperkowym -
Sałata Cezar (wege)
rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z
chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy)
-
Sałata Cezar z kurczakiem
grillowany kurczak, rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z
chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy)
-
Sałata Cezar z krewetkami
grillowane krewetki tygrysie, rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z
chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy)
ZUPY
ZUPY
-
Sztandarowy Żur
na prawdziwkach i wędzonce, z jajem i wiejską białą kiełbasą, doprawiany tartym chrzanem i majerankiem
-
Pierwszomajowy barszcz czerwony
czerwone buraki, czosnek, majeranek, jabłko wareckie -
Rosół gospodyni domowej z kurczakiem
warzony na wiejskiej kurze i warzywach, z ręcznie wyrabianym makaronem -
Barszcz Przodownika Pracy
barszcz czerwony zabielany śmietaną, podawany z talerzykiem tłuczonych ziemniaków okraszonych chrupiącymi skwarkami
*ulubiona zupa budowniczych trasy W-Z. Krzepi, dodaje siły i energii -
Nowość
Flaki wołowe "po warszawsku"
przyrządzane w tradycyjnym, staro-warszawskim stylu, podawane z grzankami zapiekanymi pod serem korycińskim z czarnuszką -
Pomidorowa
domowa pomidorowa na bulionie drobiowym ze świeżo przetartymi
pomidorami i kremową śmietanką, z ręcznie wyrabianym makaronem
-
Wegetariańskie flaczki z boczniaków
duszone na maśle boczniaki, gotowane w wegetariańskim bulionie z warzywami korzeniowymi i majerankiem, podawane z chrupiącą grzanką
DANIA GŁÓWNE
DANIA GŁÓWNE
-
Kapitalistyczny Łosoś Norweski
marynowany w cytrynie i czosnku filet z łososia,
podawany z blanszowanym szpinakiem z sosem z białego wina
-
Szef kuchni poleca
Kaczka po polsku a’la Czerwony Wieprz
pół kaczki berberyjskiej, leżakowanej w morskiej soli z czosnkiem i majerankiem, serwowanej z sosem z polskich wiśni, pieczonym jabłkiem i duszonymi buraczkami
-
Szef kuchni poleca
Golonka Ericha
pieczona w piecu, w bawarskim sosie karmelowo-piwnym, podawana z zasmażaną kapustą, przyrządzana wg staroenerdowskiej receptury babci Ericha Honeckera – przywódcy NRD
-
Zrazy wołowe a'la Marszałek a’la Tito
eksportowa wołowina marynowana w jałowcu i trawie żubrowej, nadziewana grzybami, boczkiem i gorczycą, podawana w sosie z leśnych grzybów -
Polędwica Limousine a’la Książe Karpat
soczysty stek z wykwintnej polędwicy wołowej rasy „Limousine” na sosie koniakowo-pieprzowym, podlewanym oryginalną rumuńską brandy
-
De Volaille dyrektora PGRu
z serem Mimolette, pieczarkami, natką pietruszki i czosnkiem -
Szef kuchni poleca
Proletariacki Kotlet Schabowy
duży soczysty i chrupiący, przyrządzany ze schabu QAFP, podawany z domową mizerią -
Szef kuchni poleca
Żebra Czerwonego Wieprza
zacna porcja (750g) marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana na drewnianej desce, z ziemniakami opiekanymi, zestawem sosów oraz domowymi marynatami -
Kurcze pieczone! - palce lizać
pól kurczaka zagrodowego pieczonego jak w latach 70-tych na głównym warszawskim Bazarze Różyckiego. Podawany z surówką z białej kapusty oraz autorskimi sosami: śliwkowym, BBQ i pikantnym z Harisą -
Burger z eksportowanej wołowiny
bułka naszego wypieku, ser Cheddar, świeże warzywa, chrupiący boczek, musztarda miodowa, cebula, sałata, -
Kotlety mielone
z certyfikowanej wieprzowiny QAFP, smażone na smalcu z Mangalicy, podawane z zasmażanymi buraczkami
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
-
bukiet warzywa na parze
-
kasza gryczana okraszona skwarkami
-
ziemniaki z wody
-
ziemniaki opiekane z czosnkiem i rozmarynem
-
Ziemniaki w ćwiartkach opiekane
-
buraczki zasmażane
-
kapusta zasmażana
-
Frytki ręcznie cięte
-
Dodatkowy sos
-
Ziemniaki tłuczone ze swarkami
-
warzywa grillowane (cukinia, bakłażan, kolorowe papryki, czosnek, czerwona cebula)
-
Mizeria
-
Sałata ogrodowa mała
-
Surówka Colesław
-
ogórki kiszone
DESERY
DESERY
-
Szef kuchni poleca
Beza migdałowa
beza, krem Cointreau, likier migdałowo - waniliowy, emulsja truskawkowa -
Szarlotka
kruche ciasto, prażone jabłka z cynamonem, maślana kruszonka, sos waniliowy -
Cała beza migdałowa - Delikatesy
beza, krem Cointreau, likier migdałowo - waniliowy, emulsja truskawkowa -
Sernik z białą czekoladą
wiejski twaróg, czekoladowy spód, sos truskawkowy